Veelzijdig & Uniek

Het Fort Uitermeer bij Weesp.

Welkom bij het prachtige Fort Uitermeer Weesp! Een prachtige locatie voor vergaderingen en bedrijfsuitjes.

Nodig je collega’s of relaties uit voor een activiteit of bijeenkomst op deze historische plek, centraal gelegen in Nederland. Op zo’n 10 minuutjes van Amsterdam en ‘t Gooi kom je hier tot rust en krijg je volop inspiratie voor een training of brainstormsessie!

Tijdens het boekingsproces bereiden wij jullie dag gedetaileerd voor zodat we jullie volledig ontzorgen.

Wil je hier ook neerploffen?

Geschiedenis Fort Uitermeer Weesp

Fort Uitermeer behoort tot de gemeente Amsterdam en ligt net buiten Weesp. Dat kan ook niet anders, want de forten werden vroeger niet gebouwd in de bebouwde kom. Deze waren er juist om de burgers te beschermen en de vijand op afstand te houden.

Fort Uitermeer zelf is gebouwd in de 19e eeuw, onder andere om de spoorlijn tussen Hilversum en Amsterdam te behoeden van enige vijandige activiteit. Het torenfort was dan ook rond, zodat ze de hele omgeving rondom in de gaten konden houden.

Vergaderen op het fort

Tegenwoordig kun je onder meer vergaderen op het fort. Naast het torenfort, vind je hier namelijk ook voormalige munitie opslagplaatsen. Een aantal van deze zogeheten plofhuisjes zijn compleet gerenoveerd en ingericht voor een inspirerende vergadering.

Voorzien van alle moderne faciliteiten en gemakken, is iedereen hier van harte welkom voor een volledig verzorgde bijeenkomst of trainingsdag. Informeer gerust naar onze mogelijkheden.

Groene omgeving Fort Uitermeer Weesp

De groene omgeving van Fort Uitermeer nodigt ook uit voor een geslaagde teambuilding dag of bedrijfsuitje. We ontvangen onze gasten hier met een korte introductie over deze bijzondere plek, waarna ze één van onze toegankelijke teambuilding programma’s kunnen volgen.

Zo kun je kiezen voor de unieke Plof Gamble. Net als de verveelde soldaten die hier ooit op het fort verbleven, gaan jullie dan in teams gokken! In zes rondes doen jullie allerlei teambuilding opdrachten, waarna we afsluiten met de grote gezamenlijke finale waarbij je een kanon “afschiet”. Even terug in de tijd op dit prachtige fort!

Ook de uitdagende Fort Trivial is perfect voor een bedrijfsuitje. Dit spel is gebaseerd op het bekende en populaire spel Trivial Pursuit. Wanneer je kiest voor Fort Trivial heb je keuze uit circa 15 verschillende activiteiten die je vooraf zelf mag bepalen. Er is dus voor ieder wat wils!

 

 
PLOF HIER MAAR NEER

De Plofhuisjes.

10 - 70 personen

PLOFHUIS 15

5 - 20 personen

PLOFHUIS 3

50 - 100 personen

PLOFHUIS 2

5 - 40 personen

PLOFHUIS 7

Historisch juweeltje

Fort Uitermeer Weesp is een historisch juweeltje. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende omgeving trekt het fort jaarlijks vele bezoekers en biedt het een unieke ervaring voor zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers.

Het fort dateert uit de 19e eeuw en maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie rondom de hoofdstad. Gebouwd tussen 1874 en 1877, diende het fort als bescherming tegen vijandelijke aanvallen vanuit het oosten. Het is een prachtig voorbeeld van militaire architectuur uit die tijd en is goed bewaard gebleven.

Bedrijfsuitjes en vergaderingen

Tegenwoordig is Fort Uitermeer een populaire bestemming voor bedrijfsuitjes en vergaderingen. Het is omgeven door weelderige groene velden, prachtige waterwegen en schilderachtige wandelpaden. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannen wandeling rondom het fort tijdens de lunchpauze en de rust en sereniteit van de omgeving ervaren met een leuke activiteit. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken op de nabijgelegen Vecht, waarbij je kunt genieten van het pittoreske landschap en charmante dorpjes langs de rivier.

Restaurant

Het fort herbergt ook een gezellig restaurant waar onze gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden en drankjes. Met zijn rustieke sfeer en prachtig uitzicht op het fort en de omliggende natuur, is het de ideale plek om even bij te komen na een inspannende teambuilding activiteit.

Geschiedenis, natuur en ontspanning

Fort Uitermeer Weesp is een plek waar geschiedenis, natuur en ontspanning samenkomen. Of je nu geïnteresseerd bent in de militaire geschiedenis, wilt genieten van de prachtige natuur of gewoon op zoek bent naar een plek om rustig te vergaderen, dit fort heeft voor elk wat wils. Breng een bezoek aan Fort Uitermeer en laat je betoveren door zijn charme en schoonheid.