Historisch & bijzonder

Je bedrijfsuitje bij het Plofhuis.

Een innovatief bedrijfsuitje op wat eens de meest innovatieve verdedigingswerken in Nederland was? Hoe leuk dan om 100 jaar later weer innovatief bezig te zijn op één van deze forten, Fort Uitermeer in Weesp?

In de 19e eeuw waren we in Nederland enorm vooruitstrevend met de Hollandse Waterlinies en de bijbehorende forten.

Deze trend proberen wij nog altijd voort te zetten met bijzondere groepsactiviteiten tijdens een innovatief bedrijfsuitje.

Wil je hier ook neerploffen?

Innovatie uit de 19e eeuw

De waterlinies in Nederland waren vroeger meer dan innovatief te noemen. De Nieuwe Hollandse Waterlinie bijvoorbeeld, is ontwikkeld in de 19e eeuw en bedacht het sterkste wapen van Nederland, het water, te gebruiken als verdedigingswerk.

In de zwakke plekken van de waterlinie, werden forten gebouwd met innovatieve verdedigingsmethodes. Zoals een “droge” gracht, waarbij de vijand kon denken het water te moeten oversteken, maar pas op het laatste moment zag dat de gracht droog was en vervolgens door de schietgaten van het fort kon worden beschoten.

Nieuwste trends

Wij laten ons altijd informeren over de nieuwste trends en proberen hierop de mogelijkheden toe te passen op Fort Uitermeer. Hierdoor hebben jullie niet alleen een origineel bedrijfsuitje, maar dragen jullie ook bij aan de huidige trend van recyclen (=wedergebruik van het fort).

Ook in het Plofhuis is veel gerecycled. Zo vind je voormalige munitiekisten en helmen hier als lampen en is een deel van de keuken gebouwd met gebruikt hout uit een voormalig fort.

PLOF Gamble

Eén van onze populairste teambuilding programma’s is de PLOF Gamble. Toen er vroeger manschappen verbleven op het fort, hadden zij weinig te doen en gingen ze allerlei weddenschappen aan op verschillende activiteiten.

Van dit gegeven hebben we innovatief gebruik gemaakt en het toegankelijke spel programma ontwikkeld. Jullie gaan hier in teams diverse activiteiten doen die ook weer slaan op het innovatieve gebruik van het fort. Daag je collega’s uit en zet hoog in om het kunnen van je team! Jullie sluiten af met het afschieten van ‘geld-bommen’ vanaf een replica van een kanon.

Ter inspiratie

Een aantal van onze activiteiten.

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

PLOF spelen main
10 - 100 personen

PLOF SPELEN

FORT trivial main
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE

Plofhuis sluit zijn deuren

Robert-Jan en Patricia Nederbragt stoppen per 01 augustus a.s. met het organiseren van zakelijke evenementen en vergaderingen in het Plofhuis.  Zij hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging.

Na 10 jaar evenementen organiseren op diverse fortlocaties waarvan de laatste 5 jaar op Fort Uitermeer zijn wij toe aan een nieuwe uitdaging. “Het Plofhuis is een toplocatie, schitterend gelegen en leent zich fantastisch voor inspirerende vergaderingen en gezellige bedrijfsuitjes. We hebben er dan ook de afgelopen 5 jaar alles aan gedaan om onze bezoekers een bijzondere tijd te laten beleven hier.”

De voormalige munitie opslagplaatsen gaan weer ‘terug’ naar Stichting Uiteraard Uitermeer die gaat kijken wat ze met de gerenoveerde Plofhuizen gaan doen. “Een nieuwe ondernemer die deze werkzaamheden voortzet zou fantastisch zijn,” aldus de stichting.

Robert-Jan en Patricia kijken met heel veel plezier terug aan een mooie tijd op Fort Uitermeer en hopen dan ook van harte dat hun werk wordt voortgezet. Robert-Jan is inmiddels al met een ander bedrijf begonnen, de Stroom Loods, waarbij hij thuisbatterijen verkoopt en installeert. Hierbij werkt hij veel samen met een ander Weesper bedrijf, Bliq.

Patricia gaat door met Puzzeluitje, de webshop voor puzzeltochten die in de coronatijd is ontstaan. Hier vind je routes met de auto, de fiets en te voet, zoals een superleuke wandelpuzzeltocht door Weesp!

Robert-Jan en Patricia willen iedereen bedanken die bij hen te gast is geweest, maar ook zeker de Weesper bedrijven waar jaren heel fijn mee is samengewerkt.