Toegankelijk & fun

Teambuilding bij het Plofhuis.

Bij het Plofhuis kun je terecht voor allerlei teambuilding activiteiten met je collega’s op een historische en stoere locatie.

Onze activiteiten zijn door onszelf ontwikkeld en toegankelijk voor jong en oud. Zo kan iedereen meedoen tijdens dit bijzondere dagje uit met elkaar.

Geniet van mooie samenwerkingen op onze groene fort locatie boordevol historie en sfeer.

Wil je hier ook neerploffen?

Teambuilding activiteiten

Wij bieden groepsactiviteiten voor kleine gezelschappen, maar ook met grotere groepen kun je terecht bij ons Plofhuis. Op het terrein van Fort Uitermeer in Weesp (vlakbij Amsterdam en Hilversum), waar de Plofhuisjes zich bevinden, kun je in een oase van groen een toegankelijk (spel) programma doen met je collega’s zoals het populaire Fort Trivial.

Hier stel je zelf een teambuilding programma samen met allerlei verschillende spelonderdelen zoals Jenga met een twist of de Fort Memory. Advies nodig? Neem contact op met een van onze PLOF crew, zij adviseren je graag bij de samenstelling van jouw ideale teambuilding activiteit op maat.

Teamuitje binnen en buiten

Omdat we nu eenmaal te maken hebben met het Hollandse weer, kunnen onze activiteiten bijna allemaal binnen en buiten worden uitgevoerd. Zo kun je het hele jaar door terecht bij het Plofhuis.

Mocht het namelijk slecht weer zijn, dan hebben wij diverse Plofhuisjes tot onze beschikking waar we altijd een dak boven ons hoofd hebben. Wel zo’n geruststellende gedachte, nietwaar? En doen de temperaturen ook niet helemaal mee? Ook dan zorgen wij altijd voor een oplossing!

Gokken met je team

Kies als teambuilding dag voor het hilarische programma de PLOF Gamble, waarbij je gaat gokken met je team. Net als de soldaten die hier ooit gevestigd waren. Die waren toen zo verveeld, dat ze op alles gingen gokken.

Jullie gaan dat doen op allerlei doe- en denk activiteiten. Welk team werkt dan het beste samen en luistert goed naar elkaar? Alleen dan kunnen jullie het kansrijke kraslot winnen als team!

Ter inspiratie

Een aantal van onze activiteiten.

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

PLOF DIY main
25 - 100 personen

PLOF DIY

FORT trivial main
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE

Succesvolle organisatie

Teambuilding is een essentieel aspect van een succesvolle organisatie. Het omvat activiteiten en oefeningen die zijn ontworpen om de samenwerking en communicatie tussen teamleden te verbeteren, de onderlinge band te versterken en het vertrouwen op te bouwen. Door teambuilding kunnen individuen hun sterke punten benutten, uitdagingen aangaan en gezamenlijke doelen bereiken. 

Positieve werkomgeving

Teambuilding creëert een positieve werkomgeving waarin teamleden elkaar beter leren kennen en begrijpen. Dit leidt tot een verhoogde cohesie en een gevoel van saamhorigheid binnen het team. Wanneer teamleden zich comfortabel voelen bij elkaar, zijn ze meer geneigd om openlijk ideeën te delen, feedback te geven en constructief samen te werken. Dit bevordert niet alleen de productiviteit, maar ook de innovatie binnen de organisatie.

Vertrouwen tussen teamleden

Een ander voordeel van teambuilding is het opbouwen van vertrouwen tussen teamleden. Vertrouwen is een cruciaal element in elk team, omdat het de basis vormt voor effectieve communicatie en samenwerking. Teambuilding activiteiten, zoals de probleemoplossende spellen bij Fort Trivial bijvoorbeeld, helpen teamleden om op elkaar te vertrouwen en een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

In de natuur

Populaire teambuildingactiviteiten omvatten allerlei teamuitdagingen in de natuur. Lekker buiten bezig zijn zorgt vaak al voor een positieve vibe. De activiteiten vereisen daarnaast samenwerking, communicatie en het overwinnen van obstakels, waardoor teamleden hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en uitdagen buiten de gebruikelijke werkomgeving.

Indoor teambuilding

Naast buiten activiteiten zijn er ook indoor teambuilding activiteiten zoals de PLOF Escape, waarbij teamleden moeten samenwerken om puzzels op te lossen en een munitiekist openen binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit soort activiteiten bevordert het probleemoplossend vermogen, de communicatie en het strategisch denken van het team.

Kortom, teambuilding is van cruciaal belang voor het bevorderen van een positieve werkomgeving, het versterken van de onderlinge band en het opbouwen van vertrouwen tussen teamleden. Door teambuildingactiviteiten kunnen individuen hun vaardigheden ontwikkelen, uitdagingen aangaan en gezamenlijke doelen bereiken. Of het nu gaat om outdooravonturen of indoorpuzzels, teambuilding biedt een geweldige manier om teams te versterken en de prestaties van de organisatie te verbeteren.

Plofhuis sluit zijn deuren

Robert-Jan en Patricia Nederbragt stoppen per 01 augustus a.s. met het organiseren van zakelijke evenementen en vergaderingen in het Plofhuis.  Zij hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging.

Na 10 jaar evenementen organiseren op diverse fortlocaties waarvan de laatste 5 jaar op Fort Uitermeer zijn wij toe aan een nieuwe uitdaging. “Het Plofhuis is een toplocatie, schitterend gelegen en leent zich fantastisch voor inspirerende vergaderingen en gezellige bedrijfsuitjes. We hebben er dan ook de afgelopen 5 jaar alles aan gedaan om onze bezoekers een bijzondere tijd te laten beleven hier.”

De voormalige munitie opslagplaatsen gaan weer ‘terug’ naar Stichting Uiteraard Uitermeer die gaat kijken wat ze met de gerenoveerde Plofhuizen gaan doen. “Een nieuwe ondernemer die deze werkzaamheden voortzet zou fantastisch zijn,” aldus de stichting.

Robert-Jan en Patricia kijken met heel veel plezier terug aan een mooie tijd op Fort Uitermeer en hopen dan ook van harte dat hun werk wordt voortgezet. Robert-Jan is inmiddels al met een ander bedrijf begonnen, de Stroom Loods, waarbij hij thuisbatterijen verkoopt en installeert. Hierbij werkt hij veel samen met een ander Weesper bedrijf, Bliq.

Patricia gaat door met Puzzeluitje, de webshop voor puzzeltochten die in de coronatijd is ontstaan. Hier vind je routes met de auto, de fiets en te voet, zoals een superleuke wandelpuzzeltocht door Weesp!

Robert-Jan en Patricia willen iedereen bedanken die bij hen te gast is geweest, maar ook zeker de Weesper bedrijven waar jaren heel fijn mee is samengewerkt.