Historisch & Modern

Het fort en de Plofhuisjes.

Zeg je Uitermeer dan zeg je fort en het Plofhuis! Bij Fort Uitermeer in Weesp vind je naast een fort namelijk ook het Plofhuis, een geweldige locatie voor vergaderingen en bedrijfsuitjes.

Wij heten je van harte welkom op deze groene evenementen- en vergaderlocatie onder de rook van Amsterdam en Hilversum en vlakbij Almere.

Op deze historische locatie gaat de geschiedenis al eeuwen terug, maar kun je tegenwoordig vooral genieten van al het groen, het sfeervolle restaurant aan de Vecht en de gerenoveerde Plofhuisjes.

Wil je hier ook neerploffen?

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer is een terrein met o.a. een historisch torenfort, meerdere plofhuisjes, een kanonremise, een keerkom en heel veel bijzondere flora en fauna. Een groen gebied met een rijke historie. Een unieke plek dus voor een bijzonder dagje uit met de collega’s of relaties.

Vergaderen op Uitermeer

Sinds een aantal jaren kun je hier prima vergaderen, in een aantal plofhuisjes. Zoals Plofhuis 3, deze is in 2021 helemaal gerenoveerd en voorzien van de modernste faciliteiten. Er is Wifi op glasvezel alsook een digitale flipover. Maar ook de sfeer in dit plofhuis is heel aangenaam. Ons motto ‘Plof hier maar lekker neer’ wordt hier volledig geleefd zodat je je meteen op je gemak voelt en je volledig kunt focussen op je vergadering.

Bedrijfsuitje op Uitermeer

Maar ook voor een bedrijfsuitje zijn jullie van harte welkom. Een mooi moment om alle medewerkers in het zonnetje zetten met een leuke activiteit en een gezellige barbecue! En leuke activiteiten hebben we bij het Plofhuis!

Wat dacht je van de PLOF DIY, een toegankelijk teambuilding programma waarbij jullie zelf de opdrachten begeleiden en ‘jureren’ voor een hele unieke dynamiek tijdens dit dagje uit. En daarna afsluiten met een heerlijke, uitgebreide barbecue bij het restaurant aan de Vecht!

Historische locatie

Uitermeer is een echte historische locatie die terug gaat naar de 17e eeuw. De naam komt zelfs al voor in de geschiedenis van de 10e eeuw, alleen toen heette het Utermeri. De betekenis hiervan was meer buitenwaarts. In de 14e eeuw werd de naam verbonden aan deze locatie door het bouwen van de Uitermeerse dam.

Tegenwoordig is Fort Uitermeer een bekende naam in regio Weesp en omgeving als groene locatie voor een bijzonder dagje uit.

PLOF HIER MAAR NEER

De Plofhuisjes.

10 - 70 personen

PLOFHUIS 15

5 - 20 personen

PLOFHUIS 3

50 - 100 personen

PLOFHUIS 2

5 - 40 personen

PLOFHUIS 7