Vergaderingen & bedrijfsuitjes

Ruimtes die je inspireren.

Fort Uitermeer is een fantastische locatie voor een vergadering of bedrijfsuitje met meerdere vergaderruimtes. Het is een klein en bijzonder fort dat net iets ten zuiden van Weesp aan de Vecht ligt.

Bij het fort staan meerdere Plofhuisjes, in de vorige eeuw gebouwd voor munitieopslag.

Deze zogeheten Plofhuisjes en het groene terrein zijn ideaal voor een bedrijfsuitje of een “knalgoeie” vergadering.

PLOF HIER MAAR NEER

De Plofhuisjes.

plofhuis 15 fort uitermeer vergaderlocatie
10 - 70 personen

PLOFHUIS 15

plofhuis 3 fort uitermeer vergaderlocatie
5 - 20 personen

PLOFHUIS 3

plofhuis 2 fort uitermeer vergaderlocatie
50 - 100 personen

PLOFHUIS 2

5 - 40 personen

PLOFHUIS 7

Fort Uitermeer als locatie

Fort Uitermeer biedt als locatie enorm veel mogelijkheden voor jullie vergadering of bedrijfsuitje. Je kunt er een ‘heidag’ houden, een bijeenkomst met verschillende workshops, teambuilding activiteiten of een receptie. Binnen of buiten. Je kunt je evenement geheel naar eigen inzicht inrichten. Maar het Plofhuis biedt ook een keur aan programma’s waarmee je jullie bedrijfsuitje of vergadering een extra dimensie geeft. Onze programma’s zijn namelijk gebaseerd op de geschiedenis en de locaties van de forten. Zo bieden wij een rondleiding aan als vergaderbreak, of kun je kiezen voor het teambuilding programma de PLOF Gamble.

Vergaderruimtes

De vergaderruimtes op Fort Uitermeer liggen op een prachtige locatie aan de Vecht. Hierdoor is het mogelijk om jullie bedrijfsuitje of vergadering uit te breiden met een leuke boottocht over deze rivier. Zo kun je bijvoorbeeld opstappen in Muiden of Weesp en met de boot naar de locatie worden gebracht, hoe uniek! Maar ook rondom de Plofhuisjes kun je genieten van enorm veel flora en fauna.

Fort Uitermeer met een lange geschiedenis

Fort Uitermeer heeft een lange geschiedenis dat teruggaat naar de 16e eeuw! Op de plek waar nu het fort staat kwam de ’s Gravelandsevaart uit en lag een keerkom. Hier werd de vracht van de grote schepen die vanaf de Vecht kwamen overgeladen op de kleine bootjes. In deze tijd was Fort Uitermeer onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie en diende het om o.a. Weesp te beschermen. De keerkom is in 2019 in ere hersteld en vormt nu een prachtig entree van de groene oase van het fort. Maak een mooie wandeling als je gebruik maakt van onze vergaderruimtes.

Uit de 19e eeuw

Het fort zelf stamt uit halverwege de 19e eeuw. Het torenfort was de eerste van een serie van drie torenforten in de omgeving. Een soortgelijk fort vind je bij de Ossenmarkt in Weesp en aan het IJmeer in Muiden. Het fort heeft een diameter van zo’n 30 meter en er waren twee etages. Boven vond je 12 kamers, allen met een eigen schietgat. Op de begane grond vond je onder meer de vertrekken van de commandant, de ziekenzaal en voorraadkamer. Omdat het op de nominatie stond om gesloopt te worden (samen met de Plofhuisjes), waren ze hier aan begonnen. Hierdoor is het fort op dit moment te gevaarlijk om te betreden en dient het vooral als prachtige achtergrond voor jullie vergadering of bedrijfsuitje!

Flora en fauna op het fort

Fort Uitermeer barst van de flora en fauna en is daarom ook echt een plek van rust. Ideaal voor een dagje weg van kantoor om met elkaar te vergaderen in bijzondere vergaderruimtes. Of lekker buiten aan de slag met teambuilding activiteiten. Hierbij houden wij altijd rekening met de prachtige natuur. Zo gaan we niet de ‘bossen’ van het fort in en respecteren we de nesten die in het voorjaar her en der gebouwd worden. Wil je meer weten van de bijzondere natuur hier? Dan regelen wij met veel plezier een rondleiding door één van de beheerders van het fort en zijn natuur.

Plofhuis

Naast het torenfort zelf, vind je op het terrein meerdere Plofhuisjes. Deze naam is gegeven aan de voormalige munitie opslagplaatsen waarvan je er hier nog 8 vindt. Deze historische gebouwen zijn in de Koude Oorlog tijd geplaatst om o.a. te werken met munitie en deze op te slaan. In een aantal van deze Plofhuisjes kun je de historie nog zien. Tegenwoordig worden deze leuke locaties gebruikt als vergaderruimtes, theater, informatiecentrum en als evenementenlocatie.

De Vecht

Fort Uitermeer is gelegen aan de rivier de Vecht. Een prachtige ligging, waardoor je ook met je boot kunt afmeren bij het fort. Sinds een aantal jaren is er zelfs een speciale sloepenhaven, waardoor nog meer watersporters kunnen genieten van deze unieke plek. Voor je bedrijfsuitje of vergadering betekent dit dat je tijdens een vergaderbreak of als transport je ook met de boot kunt varen. Geniet van alle natuur langs de oevers en de mooiste woonarken. Een absolute aanrader!

Stichting Uiteraard Uitermeer

Fort Uitermeer wordt tegenwoordig beheerd door Stichting Uiteraard Uitermeer. Een groepje Weespers roeide elke week langs het fort en zag het steeds verder in verval raken. Dit wilden ze absoluut voorkomen en hebben toen de stichting opgericht. De vrijwilligers zijn elke week op het fort te vinden voor o.a. het groen onderhoud en diverse projecten. Zo hebben ze gezorgd voor de sloepenhaven en de keerkom.

Mogelijkheden op Fort Uitermeer

Mogelijkheden genoeg op Fort Uitermeer! Kom je naar onze vergaderruimtes in de winter met vijf personen? Plof hier maar neer in ons warme Plofhuis en maak tijdens de lunch een lekkere wandeling door de sneeuw. Wil je je team belonen met een bedrijfsuitje in de lente? Geniet van alles wat hier in bloei staat en kies voor één van onze leuke groepsactiviteiten. Een training met alle franchisenemers in de avond? Laat je eerst verwennen met een heerlijke maaltijd in de Ploftuin, waarna jullie samen aan de slag gaan in het Plofhuis. Meer weten? Neem contact op met het Plofhuis!