Gezond & gezellig

Een sportief programma.

Ontdek Fort Uitermeer en zijn prachtige omgeving met deze te leuke PLOF Puzzeltour! Een wandelpuzzeltocht rondom het fort en door natuurgebied het Naardermeer. 

In teams gaan jullie op ontdekkingstocht met een app en proberen jullie samen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren.

Een superleuke activiteit waar je meteen meer leert over deze unieke locatie!

plof puzzeltour fort uitermeer

Tijdsduur

2,5 uur.

Aantal personen

10 - 100 personen.

Waar

Buiten.

Prijs

€ 15,00 per persoon.

Puzzeltour langs cultuur en natuur.

De PLOF Puzzeltour is een superleuke puzzeltocht langs cultuur en natuur! Fort Uitermeer is cultureel erfgoed en tijdens de wandeltour leren jullie ook zeker meer over deze historische locatie.

Ook gaat de route door het Naardermeer. Dit beschermd natuurgebied is onderdeel van Natura 2000. Je vindt hier ontzettend veel vogelsoorten onder andere, maar ook andere dieren kom je hier tegen in het wild. 

Een educatief uitje dat ook nog eens vriendelijk is voor de portemonnee! Maar vooral heel erg leuk is. Want uiteraard maken we hier ook een unieke belevenis van. 

Een impressie

Zij hebben hier al eens 'gepuzzeld'.

Puzzelen

De Puzzeltour is een wandeltocht waarbij je onderweg gaat puzzelen. Dit doe je met een app en in die app kom je puzzels tegen als decoders, rebussen, rekensommen en nog veel meer. Ook zijn er foto opdrachten, die we jullie natuurlijk achteraf toesturen. Alle vragen en puzzels staan helemaal in het teken van Fort Uitermeer en omgeving. Met her en der wat kleine verhaaltjes komen jullie op een leuke manier meer te weten wat deze locatie zo bijzonder maakt.

Hapje en drankje onderweg

Tijdens de puzzeltour moet er natuurlijk ook flink gehydrateerd worden en energie opgedaan, dus voor tijdens de route krijgt iedereen een drankje en snack mee. Bij grote groepen kunnen we zelfs een stop halverwege inplannen, hoe gezellig!

Combineer met lunch

Combineer de PLOF Puzzeltour met een smakelijke lunch. Start je dag in het Plofhuis met zo’n lekkere huisgemaakte broodjeslunch waarna jullie instructie krijgen over de puzzeltour. Liever afsluiten met een diner? Wij adviseren jullie graag in de mogelijkheden! 

Gaan jullie bijvoorbeeld helemaal voor gezond, dan kunnen we afsluiten met een heerlijke soup & saladbar vanuit onze retro caravan!

Slecht weer scenario

Een puzzeltour is natuurlijk alleen leuk als het lekker (droog) weer is, maar helaas lukt dit niet altijd in Nederland… Daarom bespreken we vooraf altijd een alternatief programma met jullie. Hierbij kiezen we meestal voor de PLOF Escape met een kleine presentatie over Fort Uitermeer en de Plofhuizen. Zo hebben jullie alsnog een indoor puzzeltour gedaan!

Voorbeeld programma.

Ontvangst bij het Plofhuis

Welkom! Geniet in het Plofhuis (of op het heerlijke terras) van een zalige lunch en de rustige omgeving.

14:00u

Prijsuitreiking en afsluitend drankje

Welk team heeft het beste gepresteerd en gaat ervan door met de eeuwige roem? Na de prijsuitreiking is er nog ruimte voor een lekker drankje en borrelhapje.

20:00u
13:00u

PLOF Puzzeltour

Onze PLOF crew verdeelt jullie in teams, waarna alle teams op pad gaan. Hierbij is de start wel in intervals zodat jullie niet direct achter elkaar aan lopen.

16:30u

Afscheid

Helaas, aan al het goede komt een einde, ook bij het Plofhuis... Dank jullie wel en heel graag tot ziens!

Iets anders?

Bekijk ook eens deze activiteiten.

PLOF DIY main
25 - 100 personen

PLOF DIY

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

FORT trivial main
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE