Cultureel & fascinerend

Een historisch goed programma.

Een rondleiding op Fort Uitermeer is eigenlijk wel een must als je het Plofhuis bezoek. Het fort heeft met zijn strategische ligging een zeer bijzondere én lange geschiedenis met vele leuke anekdotes, een ideale plek dus voor een rondleiding.

Boek daarom tijdens je bedrijfsuitje ook een rondleiding en laat je meenemen in de lange historie vertelt door de vrijwilligers van het fort.

rondleiding banner plofhuis

Tijdsduur

1 uur.

Aantal personen

10 - 60 personen.

Waar

Buiten.

Prijs

€ 11,50 per persoon.

Rondleiding op Fort Uitermeer

Boek je een bedrijfsuitje bij het Plofhuis, dan is een rondleiding op Fort Uitermeer een leuke start van de dag of break tussendoor.

Kom alles te weten over de flora en fauna rondom dit prachtige torenfort en start goed voorbereid aan jullie teamuitje.
Zo’n wandeling over het groene terrein van Fort Uitermeer zorgt gelijk voor een ontspannen en fris begin van jullie onvergetelijke teamdag op locatie.

Een impressie

Zij hebben hier al eens 'rond-gewandeld'.

Boeiende geschiedenis

Het fort bij Weesp heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat naar de 16e eeuw en heeft daardoor meerdere functies gehad. Zo hoor je over de keerkom, waar de grote vrachtschepen hun lading overladen op de kleine pramen. En over de plofhuisjes uit de Koude Oorlog tijd.

Kortom, een rondleiding op Fort Uitermeer is een aanrader als je bijvoorbeeld je programma nog wat verder wilt opvullen of als vergaderbreak!

Stichting Uiteraard Uitermeer

De rondleidingen worden verzorgd door de vrijwilligers van de Stichting Uiteraard Uitermeer. Deze stichting heeft het fort in “bruikleen” en is al vele jaren bezig het fort zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor haar bezoekers.

Zo hebben zij de keerkom weer helemaal hersteld wat voor een prachtig entree bij het fort heeft gezorgd en hebben ze een sloepenhaven gebouwd zodat er meer gasten per boot het fort kunnen bezoeken.

Buiten activiteit

De rondleiding is natuurlijk een buiten activiteit, maar wat ons betreft kan deze ook doorgaan op dagen dat het Hollandse weer om de hoek komt kijken.

We hebben namelijk PLOFplu’s liggen en je wandelt van Plofhuis naar Plofhuis, dus daar kan eventueel ook geschuild worden en naar de verhalen worden geluisterd.

Wat ons betreft dus een activiteit die altijd door kan gaan tijdens jullie bedrijfsuitje.

Voorbeeld programma.

Ontvangst bij het Plofhuis

Welkom op het historische Fort Uitermeer! Voor alle gasten hebben we natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee met een gebakje van de lokale bakker.

11:30u

Lunch

In het Plofhuis staat een heerlijke PLOF lunch voor jullie klaar, die jullie bij mooi weer heerlijk buiten kunnen opeten.

13:30u

Borrel

Na alle inspanningen deze dag is het tijd voor ontspanning! Geniet van een heerlijke borrel in de tuin van het Plofhuis.

16:00u
11:00u

Rondleiding

De vrijwilligers van het fort nemen jullie mee met een wandeling over het groene terrein van Fort Uitermeer. 

12:30u

PLOF Escape

Na de lunch is het tijd voor wat echte teambuilding! In teams gaan jullie proberen de munitiekist binnen het uur open te krijgen door middel van het oplossen van puzzels en raadsels.

15:00u

Afscheid

Helaas, aan al het goede komt een einde, ook bij het Plofhuis... Dank jullie wel en heel graag tot ziens!

Iets anders?

Bekijk ook eens deze activiteiten.

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

PLOF DIY main
25 - 100 personen

PLOF DIY

fort trivial
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE

Prachtige omgeving

Fort Uitermeer, gelegen in de prachtige omgeving van Weesp, is een historische plek die doordrenkt is van geschiedenis en avontuur. Dit oude torenfort, dat stamt uit de 19e eeuw, biedt bezoekers een fascinerende rondleiding die hen meeneemt op een reis door de tijd.

Indrukwekkende architectuur

Tijdens de rondleiding op Fort Uitermeer ontdekken bezoekers de indrukwekkende architectuur en de strategische ligging van het fort. Het fort diende als onderdeel van de Hollandse Waterlinie, een uniek verdedigingssysteem dat Nederland beschermde tegen vijandelijke legers. Met zijn strategische positie aan de Vecht en de nabijgelegen polders, vormde Fort Uitermeer een belangrijke schakel in dit verdedigingssysteem.

Ervaren gids

De rondleiding begint bij de Plofhuisjes (uiteraard ook onderdeel), waar de ervaren gids de bezoekers verwelkomt en hen meeneemt op een boeiende reis door de geschiedenis. Terwijl je over de paden van het fort loopt, krijg je een goed beeld van het leven van de soldaten die hier gelegerd waren. Je ziet de kanonremise, waar kanonnen waren opgesteld om de vijand tegen te houden, en je leert over de verschillende functies van de ruimtes binnen het fort.

Schitterende natuur

Naast de historische aspecten biedt Fort Uitermeer ook schitterende natuur en ontspanningsmogelijkheden. Het fort is omgeven door groene velden en waterwegen, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen wandeling. Tijdens de rondleiding op Fort Uitermeer hoor je naast de vele vogels ook meer over de flora en fauna hier.

Geweldige ervaring

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een interessante en mooie locatie voor je vergadering of bedrijfsuitje, een rondleiding op Fort Uitermeer is een geweldige ervaring. Het combineert geschiedenis, architectuur en natuur op een unieke manier. Dus breng een bezoek aan Fort Uitermeer en laat je betoveren door de magie van dit historische fort.

Plofhuis sluit zijn deuren

Robert-Jan en Patricia Nederbragt stoppen per 01 augustus a.s. met het organiseren van zakelijke evenementen en vergaderingen in het Plofhuis.  Zij hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging.

Na 10 jaar evenementen organiseren op diverse fortlocaties waarvan de laatste 5 jaar op Fort Uitermeer zijn wij toe aan een nieuwe uitdaging. “Het Plofhuis is een toplocatie, schitterend gelegen en leent zich fantastisch voor inspirerende vergaderingen en gezellige bedrijfsuitjes. We hebben er dan ook de afgelopen 5 jaar alles aan gedaan om onze bezoekers een bijzondere tijd te laten beleven hier.”

De voormalige munitie opslagplaatsen gaan weer ‘terug’ naar Stichting Uiteraard Uitermeer die gaat kijken wat ze met de gerenoveerde Plofhuizen gaan doen. “Een nieuwe ondernemer die deze werkzaamheden voortzet zou fantastisch zijn,” aldus de stichting.

Robert-Jan en Patricia kijken met heel veel plezier terug aan een mooie tijd op Fort Uitermeer en hopen dan ook van harte dat hun werk wordt voortgezet. Robert-Jan is inmiddels al met een ander bedrijf begonnen, de Stroom Loods, waarbij hij thuisbatterijen verkoopt en installeert. Hierbij werkt hij veel samen met een ander Weesper bedrijf, Bliq.

Patricia gaat door met Puzzeluitje, de webshop voor puzzeltochten die in de coronatijd is ontstaan. Hier vind je routes met de auto, de fiets en te voet, zoals een superleuke wandelpuzzeltocht door Weesp!

Robert-Jan en Patricia willen iedereen bedanken die bij hen te gast is geweest, maar ook zeker de Weesper bedrijven waar jaren heel fijn mee is samengewerkt.