Cultureel & fascinerend

Een historisch goed programma.

Fort Uitermeer heeft met zijn strategische ligging een zeer bijzondere én lange geschiedenis met vele leuke anekdotes, een ideale plek voor een rondleiding.

Boek daarom tijdens je bedrijfsuitje ook een rondleiding en laat je meenemen in de lange historie vertelt door de vrijwilligers van het fort.

rondleiding banner plofhuis

Tijdsduur

1 uur.

Aantal personen

10 - 60 personen.

Waar

Buiten.

Prijs

€ 11,50 per persoon.

Rondleiding op Fort Uitermeer

Boek je een bedrijfsuitje bij het Plofhuis, dan is een rondleiding op Fort Uitermeer een leuke start van de dag of break tussendoor.

Kom alles te weten over de flora en fauna rondom dit prachtige torenfort en start goed voorbereid aan jullie teamuitje.
Zo’n wandeling over het groene terrein van Fort Uitermeer zorgt gelijk voor een ontspannen en fris begin van jullie onvergetelijke teamdag op locatie.

Een impressie

Zij hebben hier al eens 'rond-gewandeld'.

Boeiende geschiedenis

Het fort bij Weesp heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat naar de 16e eeuw en heeft daardoor meerdere functies gehad. Zo hoor je over de keerkom, waar de grote vrachtschepen hun lading overladen op de kleine pramen. En over de plofhuisjes uit de Koude Oorlog tijd.

Kortom, een rondleiding op Fort Uitermeer is een aanrader als je bijvoorbeeld je programma nog wat verder wilt opvullen of als vergaderbreak!

Stichting Uiteraard Uitermeer

De rondleidingen worden verzorgd door de vrijwilligers van de Stichting Uiteraard Uitermeer. Deze stichting heeft het fort in “bruikleen” en is al vele jaren bezig het fort zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor haar bezoekers.

Zo hebben zij de keerkom weer helemaal hersteld wat voor een prachtig entree bij het fort heeft gezorgd en hebben ze een sloepenhaven gebouwd zodat er meer gasten per boot het fort kunnen bezoeken.

Buiten activiteit

De rondleiding is natuurlijk een buiten activiteit, maar wat ons betreft kan deze ook doorgaan op dagen dat het Hollandse weer om de hoek komt kijken.

We hebben namelijk PLOFplu’s liggen en je wandelt van Plofhuis naar Plofhuis, dus daar kan eventueel ook geschuild worden en naar de verhalen worden geluisterd.

Wat ons betreft dus een activiteit die altijd door kan gaan tijdens jullie bedrijfsuitje.

Voorbeeld programma.

Ontvangst bij het Plofhuis

Welkom op het historische Fort Uitermeer! Voor alle gasten hebben we natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee met een gebakje van de lokale bakker.

11:30u

Lunch

In het Plofhuis staat een heerlijke PLOF lunch voor jullie klaar, die jullie bij mooi weer heerlijk buiten kunnen opeten.

13:30u

Borrel

Na alle inspanningen deze dag is het tijd voor ontspanning! Geniet van een heerlijke borrel aan de oever van de Vecht bij het Porterhouse.

16:00u
11:00u

Rondleiding

De vrijwilligers van het fort nemen jullie mee met een wandeling over het groene terrein van Fort Uitermeer. 

12:30u

PLOF Escape

Na de lunch is het tijd voor wat echte teambuilding! In teams gaan jullie proberen de munitiekist binnen het uur open te krijgen door middel van het oplossen van puzzels en raadsels.

15:00u

Afscheid

Helaas, aan al het goede komt een einde, ook bij het Plofhuis... Dank jullie wel en heel graag tot ziens!

Iets anders?

Bekijk ook eens deze activiteiten.

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

PLOF spelen main
10 - 100 personen

PLOF SPELEN

fort trivial
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE

Plofhuis

Plofhuis

Plof je vraag hier maar neer.

I will be back soon

Plofhuis
Heb je een vraag over de mogelijkheden bij ons Plofhuis? Stel ze hier via WhatsApp.
WhatsApp