ActiviteitenBedrijfsuitje

Hoge hakken in de fortgracht op het teamuitje

P as op. Je valt zo in het water”, roept één van de deelnemers aan de Fortgracht Oversteek. Het is te laat. De zes docenten van het ROC tuimelen onder grote hilariteit van de balk af met de hoge hakken tijdens het teamuitje, zo het water in.

Althans, het denkbeeldige water tussen de oever en het eiland dat de deelnemers aan Fortgracht Oversteek met twee balken moeten zien te overbruggen. Het probleem is alleen dat de balken net te kort zijn.

De docenten zijn hier op het schilderachtige Fort Uitermeer in Weesp, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, om hun succesvolle leerjaar met een teamuitje op het Plofhuis feestelijk af te sluiten.

Teamuitje op het Plofhuis

Voorafgaand aan de barbecue bij het Porterhouse spelen ze Fort Trivial dat is gebaseerd op Trivial Pursuit. Ze beantwoorden echter geen vragen, maar voeren opdrachten uit die dwingen tot nadenken, overleg en samenwerken. Hierbij moeten ze wel zoveel mogelijk trivianten verzamelen.

fort trivial bedrijfsuitje

“Je bent echt kletsnat”

Zoals dus de Fortgracht Oversteek waarbij de groep met twee balken en van de ene naar de andere munitiekist moet zien te komen om een code te bemachtigen van het slot op de eerste kist waarin de beloning – een triviant – verborgen zit.

De kisten zijn de oevers, de tussenliggende ruimte het water. Maar dat laatste wordt wel eens vergeten als de deelnemers in hun enthousiasme dwars door het water lopen om de balk aan de andere oever recht te leggen. “Je bent echt kletsnat”, zeg ik dan ‘streng’ als event begeleider.

Torenhoge hakken zijn niet veilig

Slechts één deelnemer krijgt van mij toestemming om te ‘zwemmen’. Ze heeft schoenen met torenhoge hakken en dat is niet veilig op de balk. Zij bekijkt met een grote lach de capriolen van haar teamgenoten tijdens het teamuitje op het Plofhuis. 

Een wat zwaardere deelnemer heeft de oplossing van het probleem, zo meldt hij. Hij gaat op het uiteinde staan, waarna de lichtere deelnemers naar de overkant kunnen lopen. Het mislukt faliekant.

Nog voordat de eerste deelnemer halverwege is, valt de balk met deelnemers en al in het water. Hilariteit alom.

Hilariteit alom

Nog voordat de eerste deelnemer halverwege is, valt de balk met deelnemers en al in het water. Hilariteit alom. Snel herpakken de deelnemers zich, want koste wat het kost willen ze het triviant bemachtigen.

Het principe van de hefboom

Ik vraag de groep of één van hen wellicht docent Mechanica of Natuurkunde is. En of zij het principe van de hefboom kennen. De groep hoort het niet, zo fanatiek zijn ze bezig om opnieuw de overkant te bereiken. Met hetzelfde resultaat. 

De deelneemster met de hoge hakken heeft wel geluisterd. Ze weet de rest van de groep tot overleg te bewegen en dan is de oplossing snel gevonden. Geen brute kracht of zwaargewicht, maar evenwicht en samenwerking brengen de oplossing. Nu de groep het principe doorheeft, gaat het snel. Maar gaat het snel genoeg?

Het lukt. Op het nippertje.

Ze hebben maar een kwartier om het triviant te bemachtigen en een belangrijk deel van de tijd is al verloren. Eén van de deelneemsters neemt de leiding op zich, roept de anderen op zich te focussen. Ze vinden de code, keren terug naar de eerste kist om deze te openen. Het lukt. Op het nippertje.

De vreugde is groot en de deelneemster met de hoge hakken springt van blijdschap zo hoog dat ze bijna alsnog in het water valt. Weer een geslaagd teamuitje op het Plofhuis!

Geschreven door Martin Gerritsen, event manager bij het Plofhuis

PLOF HIER DE FUN MAAR NEER

Een paar van onze activiteiten.

PLOF gamble main
10 - 80 personen

PLOF GAMBLE

PLOF spelen main
10 - 100 personen

PLOF SPELEN

FORT trivial main
10 - 100 personen

FORT TRIVIAL

PLOF escape main
10 - 45 personen

PLOF ESCAPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *